Pia Hulteby


Pia Hulteby är ett vackert brunblackt sto med god travstam, framför allt på modersidan. 

Pias mormor, den rödblacka Augusta, var en av sin tids stjärnor med ett rekord på 31,5. Hon tjänade drygt 150.000 kronor, vilket var stora summor på 1960-talet. Hon köptes in från Boden av Gustav Jonsson i Bergsjö som 10-åring och hade då sprungit in ca 30.000 kr. Allra bäst var hon som 14-åring och hon slog banrekord för kallblodsston på Bergsåker som 15-åring. Det var en travsäker liten dam, endast 143 över stallbacken. Aveln på Augusta har varit liten men framgångsrik. Det är då framförallt Leif Jonsson som fortsatt att avla på familjens stolinje. Pia mor Gusta var själv ostartad och helt oprövad, men hennes syster Tysta har lämnat kanonston som Hulte Tina och i senare led Hulte Tilda och Hulte Cissi.

Vårt första projekt med Pia har hittills varit framgångsrikt i och med att hon födde det musblacka stofölet Änglarnas Philippa den 26 juni 2010. Philippa är efter den den högintressanta, norske hingsten Briskeby Philip född 2003 efter Moe Odin. Alla projektandelar är sålda.
 
Inför 2011 betäcker vi nu Pia med den något anonyme men icke desto mindre intressanta hingsten Troll Tarzan. Läs mer om bakgrunden till vårt hingstval HÄR.


Som Pias Kallblodsängel gör du en kulturhistorisk insats för vårt Kallblod och du får följa Pia och hennes resa på hennes blogg här på Kallblodsängel. 
På bloggen kan du också knyta kontakt med andra Kallblodsänglar och vara med och påverka.
Du blir delägare i fölet som föds 2011.


Vad händer om?
Skulle det inträffa att Pia aborterar eller på annat sätt förlorar fölet så kommer projektet att avslutas och avräkning sker då mot nerlagda kostnader.

Skulle inte fölet bli blackt, hon har statistiskt sett 50 % chans att fölet blir black (vilket inte minskar statistiskt sätt för att förra fölet blev blackt), kommer det att säljas genom anbudsförfarande. Kallblodsänglar har förköpsrätt. Avräkning sker sedan mot intäkter och nerlagda kostnader. Vinst/förlust fördelas per andel.

Efter att projektet avslutas om två år, så kommer ett nytt tvåårsprojekt med ny budget att startas upp. Då är avsikten att testa fölets travförmåga och dess möjligheter att komma till start.
Detta nya Änglaprojekt kan avbrytas under projekttiden om det skulle visa sig att avkomman inte passar för trav utan är bättre lämpad för andra ändamål.

Det blir 12 andelar i det nya fölet. Varje andel kostar 600 kr i grundinsats, vilket betalas vid avtalskrivning. Från och med den 1 januari 2011 kommer en månadsinsats på 220 kr per månad - i första hand i 24 månader, dvs till dess fölet är 1,5 år. Därefter fattas beslut inom projektet och delägarna om att sätta hästen i travträning. OBS moms tillkommer på ovanstående priser.

Vill du veta mer hör av dig till: 

Anna Berglund +46 70 440 39 19 anna@apona.se

Hans-Erik Uhlin +46 70 527 84 06 heu@ulleriks.se
Ida Krekula 2009